FERTILEADER ELITE

WPŁYWA NA LEPSZE POBIERANIE SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH I WODY ORAZ TRANSPORT
ASYMILATÓW W ROŚLINIE

 

Skład: Kompleks SEACTIV®
(Glicyna-Betaina, IzoPentyl Adeniny, Aminokwasy)
N 9%; K 6%; CaO 12%; B 0,2%.

 

WAGA-32-60lWAGA-31-10l

FERTILEADER ELITE

  • gwarantuje ciągłość procesu wegetacji minimalizując efekty stresów
    (pogoda, toksyczność środków chemicznych) oraz zwiększając wydajność fotosyntezy,
  • wpływa na lepsze pobieranie składników pokarmowych i wody oraz transport asymilatów w roślinie,
  • dostarcza w pełni przyswajalnych składników odżywczych (N, K, Ca i B) niezbędnych w fazie dojrzewania.

Zapewnia owocom i warzywom:

  • wydajną syntezę cukrów i asymilatów (K, Ca, B),
  • wzmocnienie epidermy,
  • ogranicza choroby przechowalnicze (Ca),
  • wyższe parametry jakościowe (cukry, skrobia).

KOMPLEKS SEACTIV®

Aktywny KOMPLEKS NA BAZIE WYSELEKCJONOWANYCH ALG MORSKICH.

 

Aminokwasy = EFEKTYWNE NAWOŻENIE

łatwa i szybka dostępność dla roślin stosowanych składników odżywczych.

 

IzoPentyl Adeniny = OPTYMALNE ODŻYWIENIE

aktywny transport systemiczny:

  • składników pokarmowych z gleby do organów wegetatywnych,
  • aminokwasów i cukrów powstałych w procesie fotosyntezyelite-2

Glicyna-Betaina = LEPSZE WYKORZYSTANIE POTENCJAŁU ROŚLINY

wysoka wydajność procesów fizjologicznych poprzez:

  • działanie antystresowe,
  • intensywny wzrost systemu korzeniowego,
  • zwiększenie wydajności procesu fotosyntezy

Podane dawki są informacyjne. Dawki należy ustalić w zależności od stanu rośliny, typu gleby oraz warunków klimatycznych.

 

Przygotowanie roztworu
Należy wypłukać opryskiwacz, uzupełnić do połowy wodą, dodać FERTILEADER ELITE i włączyć mieszadło. Należy mieszać roztwór
do końca zabiegu. Minimalna ilość wody do rozcieńczenia to 500l/ha. Nie należy opryskiwać podczas niskich temperatur.
W przypadku wysokich temperatur należy opryskiwać na początku dnia lub wieczorem.

 

Kompatybilność
Zawsze przed zastosowaniem należy wykonać próbę. Gwarantujemy jakość produktów tylko w oryginalnych opakowaniach.

 

Przechowywanie
Nie należy składować produktów w temperaturze poniżej 0 ° C, chronić przed zamarzaniem.

uprawy rolne
Kategoria Gatunek Dawka
Okopowe ziemniak

3-5l/ha

warzywa
Rodzina Gatunek Dawka
Kapustne kapusta głowiasta (biała, czerwona, włoska) 1-2x4l/ha
kapusta pekińska
kapusta brukselska
kalafior i brokuł
kalarepa
Korzeniowe marchew 1-2x4l/ha
pietruszka korzeniowa i naciowa
seler korzeniowy i naciowy
burak ćwikłowy
pasternak
Liściowe sałata (masłowa, krucha, liściowa, dębolistna, rzymska, batawska) 2x4l/ha
Psiankowate i dyniowate pomidor gruntowy 1-2x4l/ha
papryka
oberżyna
ogórek gruntowy
sady
Kategoria Gatunek Dawka
Ziarnkowe jabłoń 4-5 l/ha
grusza 3-5 l/ha
Pestkowe śliwka 4-5 l/ha
czereśnia i wiśnia
brzoskwinia i morela
owoce miękkie
Gatunek Kategoria Dawka
Porzeczka 2x3l/ha
Truskawka tradycyjna 2×4-5l/ha
powtarzająca 3-5l/ha
(co 7 dni do końca zbiorów)
Malina letnia 3x3l/ha
jesienna 2x3l/ha + 3l/ha
Borówka 2x3l/ha
Jagoda kamczacka 5l/ha
Aronia 2x3l/ha