FERTILEADER VITAL-954

INTENSYWNY WZROST ROŚLIN ORAZ WYSOKIE WYKORZYSTANIE ICH POTENCJAŁU

 

Skład: Kompleks SEACTIV®
(Glicyna-Betaina, IzoPentyl Adeniny, Aminokwasy)
N 9%; P 5%; K 4%; B 0,05%; Cu 0,02%;
Fe 0,02%; Mn 0,1%; Mo 0,01%; Zn 0,05%.

 

FERTILEADER VITAL-954 WAGA-28-1000lWAGA-29-200lWAGA-27-60lWAGA-26-10l

  • gwarantuje ciągłość procesu wegetacji minimalizując efekty stresów
    (pogoda, toksyczność środków chemicznych) oraz zwiększając wydajność fotosyntezy,
  • wpływa na lepsze pobieranie składników pokarmowych (N,P,K) i wody oraz transport asymilatów w roślinie,
  • dostarcza w pełni przyswajalnych makro- i mikroelementów niezbędnych w okresie wzrostu oraz tworzenia organów generatywnych (ziarno, owoce),
  • zapobiega niedoborom składników,
  • dobre odżywianie i zwiększenie odporności w kluczowym etapie.

 

KOMPLEKS SEACTIV®

Aktywny KOMPLEKS NA BAZIE WYSELEKCJONOWANYCH ALG MORSKICH.

 

Aminokwasy = EFEKTYWNE NAWOŻENIEFERTILEADER_VITAL_954_10l

łatwa i szybka dostępność dla roślin stosowanych składników odżywczych.

 

IzoPentyl Adeniny = OPTYMALNE ODŻYWIENIE

aktywny transport systemiczny:

  • składników pokarmowych z gleby do organów wegetatywnych,
  • aminokwasów i cukrów powstałych w procesie fotosyntezy.
    Glicyna-Betaina = LEPSZE WYKORZYSTANIE POTENCJAŁU ROŚLINY
    wysoka wydajność procesów fizjologicznych poprzez:
  • działanie antystresowe,
  • intensywny wzrost systemu korzeniowego,
  • zwiększenie wydajności procesu fotosyntezy.

Podane dawki są informacyjne. Dawki należy ustalić w zależności od stanu rośliny, typu gleby oraz warunków klimatycznych.

 

Przygotowanie roztworu
Należy wypłukać opryskiwacz, uzupełnić do połowy wodą, dodać FERTILEADER VITAL-954 i włączyć mieszadło. Należy mieszać roztwór do końca zabiegu. Minimalna ilość wody do rozcieńczenia to 500l/ha. Nie należy opryskiwać podczas niskich temperatur. W przypadku wysokich temperatur należy opryskiwać na początku dnia lub wieczorem.

 

Kompatybilność

Zawsze przed zastosowaniem należy wykonać próbę. Gwarantujemy jakość produktów tylko w oryginalnych opakowaniach.

 

Przechowywanie

Nie należy składować produktów w temperaturze poniżej 0 ° C, chronić przed zamarzaniem

uprawy rolne
Kategoria Gatunek Dawka
Zboża
  • pszenica
3l/ha
  • jęczmień
  • żyto
  • kukurydza
4l/ha
Kapustowate
  • rzepak
3-5l/ha
  • rzepik
Okopowe
  • burak cukrowy
4l/ha
  • ziemniak
4-5l/ha
warzywa
Rodzina Gatunek Dawka
Kapustne
  • kapusta głowiasta (biała, czerwona, włoska)
  • kapusta pekińska
  • kapusta brukselska
  • kalafior i brokuł
  • kalarepa
1x5l/ha
Cebulowe
  • cebula (zwyczajna, kartoflanka, szalotka)
  • por
  • czosnek pospolity
  • cebula siedmiolatka
1x5l/ha
Korzeniowe
  • marchew
  • pietruszka korzeniowa i naciowa
  • seler korzeniowy i naciowy
  • burak ćwikłowy
  • pasternak
1x4l/ha
Psiankowate i dyniowate
  • pomidor gruntowy
  • papryka
  • oberżyna
  • ogórek gruntowy
1x5l/ha
sady
Kategoria Gatunek Dawka
Ziarnkowe
  • jabłoń
5 l/ha
  • grusza
3-5 l/ha
Pestkowe
  • śliwa
3-5 l/ha
  • czereśnia i wiśnia
  • brzoskwinia i morela
Szkółki
  • sad zraźnikowy
5 l/ha
  • szkółka – 1 rok
  • szkółka – 2 rok
  • szkółka – 3 rok (Knip-Boom)
  • nowo zakładany sad
3 l/ha
owoce miękkie
Gatunek Kategoria Dawka
Porzeczka 3-5l/ha
Truskawka
  • tradycyjna
5l/ha
  • powtarzająca
5l/ha + 5l/ha
Malina
  • letnia
4l/ha
  • jesienna
4l/ha + 5l/ha
Borówka 5l/ha
Jagoda kamczacka 5l/ha + 5l/ha
Aronia 5l/ha
Uprawy rolne