Silaprilis Pro

KONSERWACJA PASZY DO SAMEGO KOŃCA

Skład:

2 enzymy zwiększające pulę cukrów dostępnych dla bakterii fermentacji mlekowej

w zakiszanym materiale: Ksylanaza i Betaglukanaza

2 uzupełniające się szczepy bakterii homofermentatywnych kwasu mlekowego

dla maksymalnej wydajności procesu zakiszania:
Lactobacillus plantarum MA18/5U

Pedicoccus acidilactici MA18/5M

1 szczep bakterii kwasu propionowego zapewniających stabilizację kiszonki

w warunkach tlenowych (po otwarciu):
Propionibacterium acidipropionici MA 25/5U

 

logos litha

Zakiszacz SILAPRILIS PRO

 

Kiszonka to jeden z najważniejszych elementów produkcji bydła mlecznego i opasowego.

W nowoczesnych gospodarstwach producenci zwracają szczególną uwagę na zwiększanie wydajności produkcyjnej  przy jednoczesnym utrzymaniu wysokiego poziomu zdrowotności zwierząt. Niezmiernie ważną rolę pełni uzyskanie wysokojakościowej kiszonki, która jest podstawowym składnikiem zbilansowanej diety przeżuwaczy. Pasze objętościowe bowiem, pokrywają ponad 60 % zapotrzebowania energetycznego krowy. Właściwa dieta bydła powinna składać się zarówno z kiszonki z kukurydzy jako podstawowego źródła energii oraz kiszonek z mieszanek traw i roślin motylkowych, które stanowią świetne źródło białka, energii dla zwierząt jak również są niezbędne do utrzymania odpowiedniej struktury skarmianej paszy.

 

Wpływ na jakości pasz objętościowych mają następujące czynniki:

  •  Termin zbioru
  •  Odpowiednie rozdrobnienie zakiszanego materiału
  •  Maksymalne, równomierne ubicie pryzmy
  •  Zastosowanie właściwych preparatów wspomagających proces zakiszania
  •  Odpowiednie zabezpieczenie silosów lub pryzm przed dostępem powietrza.

 

SILAPRILIS PRO to unikalny produkt najwyższej jakości wspomagający procesy zakiszania.

Może być stosowany podczas przygotowania kiszonek z : traw, kukurydzy, motylkowych, zielonkę ze zbóż z przeznaczeniem na kiszonkę lub sianokiszonkę (baloty, silosy, pryzmy, rękawy) .

 

SILAPRILIS PRO działa :

  • Konserwująco – zawiera unikalną kompozycję szczepów bakterii kwasu mlekowego gwarantujące szybkie obniżenie pH w zakiszanym materiale. Enzymy pozwalające na szybsze zakonserwowanie i  umożliwiające dłuższe stabilne przechowywanie kiszonek.
  • Grzybobójczo : ogranicza procesy wtórnej fermentacji (tlenowej) po otwarciu pryzmy co hamuje rozwój pleśni i grzybów,  ogranicza grzanie się pryzmy,  redukuje straty wartości pokarmowej, zapobiega obniżeniu smakowitości.

 

 

Gwarancja SILAPRILIS PRO:

 

  • 78miliardów ożywionych bakterii / g Silaprilis pro w tym: 44 mld bakterii kwasu mlekowego, 34 mld bakterii kwasu propionowego oraz 3000 j. enzymów w gramie230 000 bakterii kwasu mlekowego w gramie świeżej świeżo zakiszanej masy
  • Gwarantowana koncentracja po 24 miesiącach przechowywania w temperaturze pokojowej
  • Silaprilis pro jest biologicznym środkiem konserwującym kiszonki
  • Nie jest toksyczny dla ludzi i zwierząt
  • Nie powoduje korozji sprzętu
  • Jest bezpieczny dla środowiska